Laden

De accu

De accu is een essentiëel onderdeel van uw auto

Zorg voor een goede accu.
Hij is gek op spanning!

Zonder accu in uw auto wordt het lastig. Waar heel vroeger de motor nog rond werd geslingerd is de huidige generatie automobilisten niets anders gewend dan om een sleutel rond te draaien of een knop in te drukken. En uiteraard hebben we het niet over de elektrische auto's waar een grotere rij-accu in zit, wij praten nu over de 12volt accu. De accu verbruikt stroom en wordt opgeladen door de dynamo en deze wordt op zijn beurt weer aangedreven door de motor middels een riem. Bij hybride auto's en elektrische auto's gebeurt dit op een andere manier. Een accu kan leeg raken door bijvoorbeeld een verbruiker, denk aan het licht vergeten of een deur niet goed dicht. Denk erom dat wanneer u zelf probeerd uw auto op te starten met kabels er bij ondeskundig handelen bij moderne auto's schade kan ontstaan aan de elektronica.

Wij controleren gratis uw accu. Denk hierbij aan:

  • De spanning
  • Eventuele lekstroom
  • De capaciteit
  • De montage
  • De dynamo

Spanning nodig? Kom naar Andijk Auto Techniek.
Uw heeft al een accu vanaf €79,- incl. btw.

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direcht een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Wat u moet weten over de accu

De accu
Een 12 volt accu bestaat uit zes in serie geschakelde cellen die ieder een positieve en een negatieve platenset bevatten en zitten in elektrolyt, een oplossing van zwavelzuur waarbij de positieve platen voorzien zijn van loodoxide en de minplaten van lood. Deze materialen veroorzaken een spanning ten opzichte van het elektrolyt. Met die spanning kan stroom geleverd worden.

De polen
Dat zijn de aansluitingen aan de buitenzijde van de accu, een pluspool en een minpool. Bij het verbinden van deze 2 polen met elkaar ontstaat kortsluiting en daarom zit er vaak een beschermkap over een, of twee polen.

De aanduidingen
Op een accu staat bijvoorbeeld 12v 44 Ah 440A/EN. Dit betekent dat wij hier te maken hebben met een 12 volt accu, 44Ah betekent 44 ampere uur en dat er 20 uur lang in totaal 44Ah afgeven kan worden ofwel gemiddeld 2,2A per uur. 440A/EN is de koudstartstroom en betekent dat de accu gedurende een bepaalde tijd en temperatuur te gebruiken is totdat deze onbruikbaar laag wordt.