Laden

Aircoservice

Koude en frisse lucht

Airco controle
Voor een goedwerkende airco

Wanneer de zomer onderweg is wat is er dan prettiger dan een goedwerkende en frisse airco. De airconditioning is verantwoordelijk voor lucht in uw auto en zorgt ervoor dat deze comfortabel blijft en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Gebeurt dit niet, dan kan dit allergieën, irritaties en stank ten gevolge hebben. Een vochtige omgeving is de perfecte broedplaats voor diverse bacteriën en schimmels en kan irritatie opleveren aan uw luchtwegen. Naast goed onderhoud van de airconditioning dragen de interieurfilters ook bij aan de luchtkwaliteit in de auto. Deze filters vangen bacteriën en schimmels op, die vanuit de vervuilde verdamper van de airconditioning via de ventilatie in uw interieur terecht kunnen komen. Bij de aircoreiniging wordt daarom ook gekeken naar het interieurfilter. We adviseren u de filter ieder jaar of na iedere gereden 15.000 kilometer te vervangen.

Waarom controle van de airco?

  • Altijd een goedwerkend systeem
  • Voorkom schimmels in het systeem
  • Controleren/vervangen van uw interieurfilter
  • Tips en advies voor optimaal gebruik en onderhoud

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direcht een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Uw aircosysteem

Compressor
De compressor pompt het koudemiddel op druk van 2 bar naar +/- 16 bar. Hierbij neemt de temperatuur van het airco gas toe van 20° C naar 65° C.Het koudemiddel stroomt via leidingen en slangen van compressor naar de condensor

Condensor
Door de rijwind of ventilator bij file rijden of stilstand, stroomt er lucht door de condensor. Hierdoor koelt het airco gas in de condensor af naar 35° C en wordt het gas vormig koudemiddel geleidelijk aan vloeibaar. De condensor zit voorin bij de radiateur en het komt vaak voor dat deze lekt raakt door steenslag.

Verdamper
Om koudemiddel van vloeibaar naar gas te laten gaan is warmte nodig, deze warmte wordt onttrokken aan de omgeving. De verdamper zit kort na het expansie ventiel, daardoor wordt de warmte onttrokken aan de verdamper. Hierdoor koelt de lucht af die door de interieur ventilator door de verdamper geblazen wordt. Vervolgens komt de afgekoelde lucht uit de ventilator roosters van het dashboard voor een koelere auto. De verdamper zit in het dashboard en vaak op een lastige plek.