Laden

De APK

Wij voeren zelfstandig de APK uit aan uw auto

Ieder jaar weer spannend?
Wij keuren uw auto eerlijk en zonder verrassingen!

Ieder jaar (in sommige gevallen om de 2 jaar) moet uw auto weer een APK (Algemene Periodieke Keuring) ondergaan en is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt bij de APK onder meer gekeken naar de remmen, de wielophanging en de verlichting. Ook de kilometerstand van een auto wordt geregistreerd bij een APK. Jaarlijks worden er ruim 7 miljoen APK-keuringen voor personenauto’s uitgevoerd. Deze periodieke keuringen worden gedaan door zo’n 10.000 garagebedrijven die hiervoor een erkenning van de RDW hebben. Daar valt Andijk Auto Techniek ook onder. Een APK-keuring is geen onderhoudskeuring, het is een keuring op wettelijke veiligheids- en milieueisen. Een voorbeeld zijn de banden, het bandenprofiel is heel belangrijk voor de veiligheid en dus daar zijn APK-normen voor. Als de banden aan die normen voldoen, worden ze goedgekeurd voor de APK. Wordt er echter veel met de auto gereden, waardoor de banden meer slijten, dan moeten de banden wellicht vervangen worden vóór de volgende APK-keuring. Op alle APK-keuringen voert de RDW steekproefsgewijs controles uit. Deze steekproefcontroleurs bekijken dan of de APK-keuring goed is uitgevoerd. Meer informatie: RDW

Een APK bij Andijk Auto Techniek houdt in dat:

  • Wij uw auto eerlijk keuren
  • Wij u eerst op de hoogte brengen van eventuele gebreken
  • U uw auto ook elders mag laten repareren
  • Wij uw auto gratis keuren bij groot onderhoud

Een eerlijke APK? Kom naar Andijk Auto Techniek.

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direcht een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Wat u moet weten over de APK

De APK
De APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een begrip in Nederland. De keuring bevordert de verkeersveiligheid en beschermt het milieu. Er wordt bij de APK onder meer gekeken naar de remmen, de wielophanging en de verlichting. Ook de kilometerstand van een auto wordt geregistreerd bij een APK.

Steekproef
Op alle APK-keuringen voert de RDW steekproefsgewijs controles uit. Deze steekproefcontroleurs bekijken dan of de APK-keuring goed is uitgevoerd. In het geval van een steekproef kunt u de auto (indien u op uw auto wacht) niet direct meenemen. Deze moet dan blijven voor de controle door de steekproefcontroleur van de RDW.

Wanneer moet mijn auto voor de APK
Afhankelijk van uw auto moet uw auto worden gekeurd voordat deze 4 jaar wordt (diesel 3 jaar) en daarna 2x elke 2 jaar en vervolgens 1x per jaar (diesel na de 1e keuring ieder jaar). Er zijn nog meer uitzonderingen welke u kunt vinden op de website van RDW. Uw voertuig kan voor de APK worden aangeboden en afgemeld binnen een periode van 2 maanden voor de vervaldatum. De nieuwe APK-datum blijft dan dezelfde als de oude APK-vervaldatum, plus 1 of 2 jaar. Als uw voertuig wordt afgekeurd voor de APK en de vervaldatum is verlopen, dan heeft u 2 maanden de tijd om het voertuig te laten repareren. In die 2 maanden mag u niet meer met het voertuig rijden, behalve als u onderweg bent naar de garage voor de APK-keuring. Dat moet u kunnen aantonen. Als uw voertuig na 2 maanden niet is goedgekeurd, krijgt u automatisch een boete. Die kunt u voorkomen door het voertuig te schorsen. (Bron: RDW) Check hier de APK vervaldatum van uw auto.