Laden

Hybride of elektrische auto?

Ook daarmee kunt u bij ons terecht

Ook uw hybride of elektrische auto heeft aandacht nodig.
Dit kan natuurlijk bij Andijk Auto Techniek!

De hybride auto, al dan niet met stekker, kennen we al een tijdje. Denk aan bijvoorbeeld de Toyota Prius of de Mitsubishi Outlander. Deze auto's rijden deels of volledig elektrisch maar zijn nog steeds voorzien van een brandstofmotor. Langzaamaan komt daar nu de elektrische auto bij en zien we deze steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Deze auto's hebben in tegenstelling tot de hybride auto, zoals de naam het al doet vermoeden, geen verbrandingsmotor. Verder is een elektrische auto identiek aan een 'normale' auto. En dus heeft ook een hybride of elektrische auto heeft onderhoud nodig. Ondanks dat er geen verbrandingsmotor aanwezig is hebben de elektrische auto's gewoon banden en remmen en zijn dit normale slijtage onderdelen welke nog steeds periodiek onderhoud behoeven. Ook bij Andijk Auto Techniek kunt u terecht voor onderhoud aan uw hybride of elektrische auto. Ook een APK voor deze auto's is natuurlijk mogelijk bij ons. Heeft u een hybride of elektrische auto en is deze aan onderhoud toe? Bel nu: 0228-528795

Hybride of elektrische auto is welkom omdat:

  • Wij het HV accupakket kunnen testen
  • Wij gecertifeerd zijn
  • Wij veilig werken
  • Er nog steeds onderhoud noodzakelijk is
  • Wij over de juiste apparatuur beschikken

Uw hybride of elektrische auto onderhoud nodig? Kom naar Andijk Auto Techniek

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direcht een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Wat u moet weten over hybride of elektrisch rijden

De KWh
De brandstofauto heeft een tank onder de auto waar brandstof in zit en een elektrische auto heeft een accupakket waarbij deze accucapaciteit wordt aangegegeven in kilowattuur (kWh) Deze hoeveelheid energie verbruikt u als u een uur lang 1000 watt (1kW) verbruikt. Gemiddeld verbruikt een elektrische auto 1KWh energie per 5 kilometer.

Plug-in
Hybride auto's zijn er met en zonder stekker. De variant met stekker noemen we een plug-in hybride. Hierbij wordt het accupakket opgeladen door b.v. het lichtnet als u 's avonds thuis bent. Een gewone hybride auto laadt zijn accupakket op door b.v. het afremmen van het voortuig of onder het rijden.

Actieradius
Hoe ver u kunt rijden op een acculading van uw elektrische auto wordt aangegeven als actieradius en verschilt per type auto. De cijfers van een betreffende fabrikant over de actieradius zijn vrijwel nooit gelijk aan de praktijk. Buitenemperatuur en rijstijl zijn zeker van invloed op de actieradius.

Leeftijd accupakket
De kwaliteit gaat heel langzaam achteruit. U als gebruiker zult dit niet of nauwelijks merken. Maar toch heeft de gebruiker van een elektrische auto invloed op de snelheid waarmee de capaciteit van de batterij afneemt. Er zijn vele zaken van invloed op de veroudering van de batterij, snelladen zal een snellere veroudering teweeg brengen dan langzaam laden. Ook is de temperatuur van de batterij van invloed. Veel fabrikanten geven een lange garantie op het accupakket.

Laden van uw auto
Laden van uw auto kan op bij u thuis en onderweg. Veelal bent u onderweg en wilt u uw auto opladen. Waar u terecht kan om uw auto op te laten vindt u hier: Laadpalen in Nederland