Laden

Motorreiniging

Een schone motor gevuld met de beste olie voor lang rijplezier

Een schone motor.
Voor lang rijplezier.

Hoe oud of nieuw uw auto ook is, een verbrandingsmotor vervuild. Niet alleen aan de uitlaatzijde maar ook inwendig raakt een motor in meer of mindere mate vervuild. Dit heeft meerdere oorzaken maar een trend die wij steeds vaker zien is dat de moderne motoren makkelijker inwendig vervuilen dan de vorige generatie motoren. Dit heeft o.a. te maken met de contructie van de motoren waarbij koolafzetting nagenoeg vrij spel. Dit proces kan worden afgeremd door o.a. voor iedere olieverversing een motorreiniging te doen. Dit is een relatief kleine ingreep waarbij de Engine Cleaner van Rapid Specialty koolafzetting en sludge verwijderd. Vervolgens is de motor van binnen schoon waarbij de nieuwe olie niet meteen al zijn reinigende capaciteit verliest. Zo heeft u langer plezier van uw motor. En als het voor dit alles te laat is dan hebben wij ook een passende oplossing.

Met een motorreiniging wordt:

  • Black en white sludge verwijderd
  • Oliekanalen gereinigd
  • Lakafzetting verwijderd

Een schone motor. Goed voor de portomenee en het milieu.

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direcht een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Motorreiniging

Motorolie
Motorolie is als bloed voor uw lichaam. Met te weinig motorolie of slechte motorolie zal uw motor het niet lang volhouden.

Motorreiniging
Motorreiniging lost koolafzetting op bij o.a. de zuigerveren waardoor een betere afdichting ontstaat. Hierdoor slijt uw motor minder snel en zal het olieverbruik acceptabel zijn.

Oliefilter
De naam zegt het al, de olie wordt hier gefilterd. Dit betekent dat het oliefilter geregeld moet worden vervangen. Gebeurt dit niet of onvoldoende heeft u kans op ernstige motorschade. In vergelijking met wat een motorrevisie kost is een oliefilter goedkoop.

Oliepeil
Wanneer u er voor zorgt dat het niveau van de motorolie op peil blijft voorkomt u ernstige slijtage. Indien er te weinig motorolie in uw motor zit neemt de smerende en reinigende werking af en neemt het slijtage toe. Controleer daarom geregeld uw oliepeil.