Laden

Preventief onderhoud

Voorkom pech en laat 1x per jaar preventief onderhoud uitvoeren

Nieuwe motorolie in uw motor.
Daar knapt de motor echt van op!

Een van de eenvoudigste en meest effectieve manier om de levensduur van uw auto, en dan met name de motor, te helpen beschermen, is door de motorolie en het oliefilter regelmatig te vervangen. Motorolie is de 'levensader' van uw motor. Het vermindert wrijving, vermindert slijtage, zorgt voor smering, vormt een afdichting tussen de zuigers en cilinderwanden en helpt de motoronderdelen te koelen. Zonder de reinigende werking van nieuwe motorolie kan de opbouw van koolstof schadelijk zijn voor de motor. Laat daarom bij uw auto 1x per jaar de motorolie verversen.

Laat ons terwijl u wacht een korte controle uitvoeren, inclusief een visuele controle van de volgende onderdelen:

  • Olieniveau
  • Remvloeistofniveau
  • Stuurbekrachtigingsvloeistof
  • Ruitensproeivloeistof
  • Koelvloeistofniveau

Olie verversen bij u in de buurt? De volgende keer dat u deze vraag stelt gaat u naar Andijk Auto Techniek.

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direct een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Wat u moet weten over olie

Motorolie
De meeste auto's die tegenwoordig op de weg rijden gebruiken een olie die efficiënt kan werken bij zowel koud als warm weer zoals bijvoorbeeld 5W-30.

De viscositeit van olie
Motorolie wordt aangeduid met een classificatie die de viscositeit aangeeft, namelijk de wrijving of stromingsweerstand. Het eerste cijfer aan hoe de olie zal stromen als deze koud is. Hoe lager het getal, hoe dunner de olie en hoe beter deze zal presteren bij lagere temperaturen. Het tweede cijfer geeft de dikte van diezelfde olie aan bij hoge temperaturen. Een 0W-30-olie zal bijvoorbeeld bij een koude motor makkelijker door de motor gaan dan een 5w30.

Waarom worden oliën steeds dunner?
Vroeger gebruikte men olie zoals een 15W40 of 10W40. Nu zijn veel auto's die de fabriek verlaten gevuld met 5W-30 of 5W-20 motorolie en ook 0W20 is geen uitzondering meer. Autofabrikanten bevelen ze aan omdat het dunnere oliën zijn die goed presteren bij verschillende temperaturen en het benzineverbruik helpen verbeteren. Er kleeft ook een keerzijde aan. Ondanks de hoge kwaliteit oliën ligt motorslijtage op de loer.