Laden

Remmen onderhoud en reparatie

Remmen slijten na verloop van tijd en vereisen regelmatig onderhoud

Vertrouw op uw remmen.
Dat rijdt een stuk plezieriger.

Het remsysteem bestaat uit diverse componenten. Remblokken, remschijven, remklauwen (of remtangen), remslangen en remvloeistof. Als een van deze componenten niet of niet juist functioneert ervaart u problemen met remmen. Als u iets niet wilt zijn het de remmen van uw auto die niet functioneren. Daarom is het van essentieel belang om het remsysteem tijdig te laten controleren. Bied uw auto daarom ook aan voor onderhoud zodat ook uw remsysteem de nodige aandacht krijgt.

Bij controle van het remsysteem controleren wij altijd de volgende onderdelen:

  • Remblokken
  • Remschijven
  • Remslangen
  • Corrosie remdelen
  • Algehele remwerking

Remmen controleren bij u in de buurt? Vertrouw op uw remmen, vertrouw op Andijk Auto Techniek.

Afspraak

Uw offerte aanvraag is succesvol verzonden

Er is iets misgegaan. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw

Offerte

Kortingsbon

Vertrouw op ons

Met meer dan 30 jaar ervaring is Andijk Auto Techniek het adres voor uw auto. Wij zorgen voor al uw autoreparatie- en onderhoudsbehoeften. Van olieverversingen, filtervervangingen en vloeistofverversingen tot remmen en remreparatie, schokdempers en veerpoten, uitlaatreparatie, banden en wieluitlijning, wij doen het allemaal voor u. Maak nu direcht een afspraak bij Andijk Auto Techniek!

Remmen

Remblokken
Remblokken bestaan uit verschillende samenstellingen. Dit zogenaamde frictiemateriaal is bepalend voor de levensduur van de remblokken maar ook voor de remkarakteristiek van de auto.

Remschijf
De remschijf wordt afgeremd doordat het remblok door de remklauw tegen de remschijf wordt gedrukt. Hierdoor remt uw auto af. De remschijf gaat in basis langer mee dan de remblokken. Zijn de remschijven versleten door corrosie of doordat deze te dun zijn geworden worden deze altijd zowel links als rechts vervangen en altijd in combinatie met nieuwe remblokken.

Remvloeistof
Remvloeistof (soms ook gekoppeld met de koppelingscilinder) is misschien nog wel belangrijker dan u in eerste instantie zou denken. Remvloeistof is hygroscopisch en dit houdt in dat het vocht aan de buitenlucht ontrekt. Hierdoor wordt het kookpunt verlaagd en tijdens remmen neemt de temperatuur van de remvloeistof toe. Hierdoor kan er lucht in het remsysteem komen waardoor de remmen uitvallen. Het is daarom van belang dat ook remvloeistof wordt ververst. Remvloeistof beschermt ook het remsysteem aan de binnenzijde tegen corrosie.