Laden

Meest gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen aan Andijk Auto Techniek. Staat uw vraag er niet tussen en wilt u een antwoord op uw vraag neem dan contact met ons op en wij zullen uw vraag beantwoorden!

Autovakmeester is een landelijk- en merkonafhankelijk netwerk van BOVAG-garagebedrijven. Andijk Auto Techniek is daarbij aangesloten. Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit onderdelen en leveren service die u bijblijft. Bij Autovakmeester is de vakman nog een meester in zijn vak. Wij doen wat wij u beloven en zijn open, eerlijk en transparant. Door dit alles geven wij u 36 maanden garantie op reparatie en onderdelen en bieden wij Mobiliteitservice aan. Zo weet u zeker dat u altijd geholpen wordt.

Ja, bij Andijk Auto Techniek voeren wij zelfstandig de APK keuringen uit aan uw auto. Dit doen wij volgens de opgestelde regels van het RDW.

Bij Andijk Auto Techniek heeft u 36 maanden garantie op reparatie en onderdelen, ook wanneer u in het buitenland met pech staat. Wanneer u banden bij ons aanschaft heeft u zelfs levenslange garantie! En wanneer u onderhoud laat uitvoeren bij ons terwijl uw auto nog in de fabrieksgarantie zit blijft deze gewoon gehandhaafd. Lees hier meer over de fabrieksgarantie.

Jazeker! Bij Andijk Auto Techniek kunt u terecht ongeacht het merk auto dat u rijdt. En of dit nu benzine, diesel, gas, elektra, jong of oud is, wij helpen u.

Jazeker, wij hebben voor u een gratis leenauto ter beschikking. Mocht deze uitgeleend zijn dan hebben wij 2 hippe gratis leenfietsen.

Met de Autovakmeester Pechhulp/Mobilitteitsservice bent u 24 uur per dag gegarandeerd van vakkundige hulp wanneer u stil komt te staan met pech. Mocht het voorkomen dat het mankement niet direct gerepareerd kan worden dan wordt uw auto naar de (dichtstbijzijnde) Autovakmeester gebracht. Vervangend vervoer zit hierbij inbegrepen mocht dit nodig zijn. Daarnaast bieden wij middels ons netwerk 36 maanden internationale garantie op onderdelen en reparaties. Deze service is voor 41 landen in de EU kost normaal €39,95. Bij Andijk Auto Techniek krijgt u deze Mobiliteitsgarantie gratis bij onderhoud. Vraag ons naar de voorwaarden.

Ja. Fabrikanten schrijven steeds vaker een langere onderhoudsinterval voor. Als u minder rijdt is het verstandig om zeker 1x per jaar uw auto aan te bieden voor onderhoud. Behalve dat u dan weer zeker weet dat uw auto veilig is, is het ook veel beter voor de motor. Schone motorolie is beter voor de motor en het milieu. Dti komt doordat de reinigende werking van olie afneemt naarmate deze ouder wordt en neemt de kans op ernstige motorschade toe. Op langere termijn heeft u er dus profijt van als u uw auto 1x per jaar voor onderhoud aanbiedt. Wanneer u uw auto 1x per jaar voor onderhoud brengt verminderd u ook het risico op pech met uw auto.

Andijk Auto Techniek prefereert een hoge kwaliteit motorolie en daarom gebruiken wij Motul motorolie. Motul is heel bekend in de auto- en motorsport en is een hoogwaardige motorolie. Goede motorolie zorgt ervoor dat u langer kunt genieten van uw auto. Wilt u liever een alternatief? Dat kan natuurlijk ook.

Jazeker. Indien uw auto nog in de fabrieksgarantie zit mag u het onderhoud door ons laten uitvoeren en zónder dat de fabrieksgarantie komt te vervallen. Dit is volgens de Europese regelgeving vastgesteld. Onderhoud moet wel gebeuren volgens de fabrieksspecificatie van de autofabrikant.

U heeft vast wel eens gehoord van de 'nieuwe' brandstof E10. Dit houdt in dat er 10% ethanol in de brandstof is toegevoegd. Ethanol trekt vocht aan en vocht is slecht voor het brandstofsysteem maar ook voor het inwendige van de motor en corrosie is dan ook niet uitgesloten. Door het vocht onstaat een soort gum die schadelijk is voor het gehele brandstofsysteem. Ethanol bevat ook minder energie dan benzine en het verbruik zal dan ook toenemen en de prestaties van de motor zullen afnemen. Ethanol is organisch en hygroscopisch wat betekent dat het vocht aantrekt en de kans op schimmels is dan ook aanwezig. Ethanol is beperkt houdbaar. Daarom gebruiken wij bij iedere onderhoudsbeurt additieven om het brandstofsysteem van uw auto te beschermen.

Iedere motor verbruikt motorolie. Als uw auto meer motorolie verbruikt dan gemiddeld hoeft dit niet altijd te betekenen dat uw motor is versleten en er een motorrevisie moet plaatsvinden. Een oorzaak kan zijn dat uw motor inwendig vervuild is. Door eerst onderzoek te doen aan de binnenzijde van de motor (endoscopie) weten wij binnen een korte tijd hoe de conditie is van uw motor. Indien er alleen vervuiling aanwezig is kunnen wij het motorolieverbruik terugbrengen tot een acceptabel niveau.

Dat is afhankelijk van uw auto en welke keuze u maakt. U kunt kiezen voor onderhoud volgens de fabrieksspecificaties of u kiest voor een normale onderhoudsbeurt niet volgens de opgegeven fabrieksspecificaties. U mag altijd vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.